براي تقويت موي سر و جلوگيري از ريزش مو
براي تقويت موها و جلوگيري از ريزش آنها بايد به مقدار قابل توجهي از ميوهها، سبزيها، آبميوههاي گوناگون مخصوصاً آب هلو، انگور، زردآلو، توتفرنگي و عصاره خرما استفاده کرد. مصرف مغزها مثل بادام، پسته و بادام زميني به دليل داشتن پروتئين، ويتامينهاي B? و B? براي درمان شوره سر، ريزش مو و تقويت و درخشندگي موها توصيه ميشود.
تاثير ميوه بر سلامتي مو
ميوهها سرشار از کلسيم، فسفر، سديم، پتاسيم، منيزيم، آهن و ويتامينهاي cوA بوده و براي رشد و استحکام پوست و مو بسيار مؤثر و سودمند هستند.
مصرف مداوم ميوهها در پيشگيري از بيماريهاي مختلف خصوصاً بيماريهاي پوست و مو، مانند ريزش موها و حتي درخشندگي، استحکام و رشد و نموشان نقش چشمگيري را ايفا ميکنند و طراوات و زيبايي را به پوست و مو مي بخشند.
متخصص پوست و مو در اين زمينه معتقد است: «اصولاً ميوهها و سبزيهاي تازه، انواع و اقسام ويتامينها و مواد معدني را به بدن ميرسانند و وجود اين مواد در سلامت پوست و مو مؤثر است. خوردن ميوهها به دليل داشتن خواص آنتياکسيداني، فرآيندهاي تخريبي موجود در پوست و مو را تا حدودي کاهش ميدهد. همچنين پوست و مو در اثر عوامل آسيبرسان بيروني مثل آفتاب، داروها، سن و… آسيبپذير خواهند بود.» و خاطر نشان ميکند «ميوهها و سبزيهابه دليل داشتن ويتامينها و مواد معدني، نقش مهمي را در رشد و حفظ موها دارند.
همچنين مصرف غذاهايي مانند نان سبوس دارو برنج که منابع سرشار ويتامينهاي گروه B و مرکبات و ميوههايي مثل کيوي که حاوي ويتامين C هستند، نيز در رشد و نمو موها تأثير به سزايي دارند. عنصر روي که به وفور در گوشت قرمز و منابع پروتئيني يافت مي شود، از جمله عناصري است که استحکام موها را سبب شده و از ريزش آنها جلوگيري ميکند. استفاده از ميوهها به طور موضعي، تأثيري بر رشد و نمو موها ندارند، زيرا مدت زمان تماس با اين مواد کوتاه است. همچنين تأثير شامپوهاي حاوي مواد پروتئيني نيز روي استحکام و رشد موها به اثبات نرسيده است.
**ميوه باعث جلوگيري از ريزش مو مي شود**
افراد با خوردن ميوههاي تازه مي توانند ويتامينهاي موجود در آنها را جذب کنند و از تخريب و ريزش مو جلوگيري نمايند. اين در حالي است که ماليدن عصاره? آنها روي سر به دليل عدم جذب شدن، فايدهاي ندارد. حتي کرمهاي گياهي نيز مي توانند باعث لطافت و مرطوبکنندگي پوست و مو شوند، ولي هرگز سلامت پوست و مو را در پي ندارند.
اما بعضي از متخصصان پوست و مو مي گويند: «خوردن ميوهها و ماليدن آنها روي موها، تفاوت چنداني در سلامت و رشد آنها ندارند، فقط تا حدودي ميتوانند پروتئينها را به موها برسانند. به عنوان مثال ماده پروتئيني موجود در سويا سبب درخشندگي موها ميشود، ولي باعث استحکام موها نميشود. همچنين موادي مانند روغن بادام شيرين به عنوان مرطوبکننده نقش مفيدي دارد، ولي سلامت موها را سبب نمي شود.»
روغن زيتون براي جلوگيري از شوره سر
افراد مبتلا به شوره سر و ريزش مو ميتوانند هفتهاي يک يا دو مرتبه با روغن زيتون سرشان را ماساژ دهند که علاوه بر استحکام و درخشندگي موها، از سفيد شدن آنها هم جلوگيري ميکند.